In cadrul primului semestru al NGO Academy, seria de seminarii lansate la finalul lunii ianuarie a acestui an de catre organizatia Bridging the Gap, au avut loc 10 seminarii care au reunit 78 de participanti din partea a 60 de ONG-uri.
Participantii au provenit din toate zonele tarii, din localitati precum Comanesti, Brasov, Buzau, Timisoara, Campina si Bucuresti. Subiectele dezbatute in cadrul trainingurilor au vizat o varietate de teme precum leadership, social media, strangere de fonduri, lucrul in echipa, crowdfunding, comunicare, advocacy si networking.
In ceea ce priveste tipologia participantilor la aceste traininguri, 60% au fost angajati in ONG-uri, in timp ce restul de 40% au fost voluntari in diferite organizatii nonguvernamentale. De asemenea, 8% dintre ONG-urile participante la aceste sesiuni au fost infiintate in ultimele 12 luni, in timp ce 27% dintre acestea au fost infiintate in urma cu mai bine de 20 de ani. In plus, 73% dintre ONG-urile participante opereaza la nivel national, in timp ce 17% opereaza la nivel international iar 10% la nivel local.
Totodata, 73% dintre participanti au venit la mai mult de o sesiune de training, 55% dintre participanti au venit la sesiunile de training tinute de o alta organizatie, iar 40% au fructificat fiecare oportunitate de participare in cazul trainingurilor de care au fost interesati.
Scopul proiectului NGO Academy este de a oferi gratuit workshop-uri si training-uri specializate si profesionale, cu caracter interactiv pentru ONG-urile din Romania. In urma participarii la aceste training-uri ONG-urile isi vor putea imbunatati abilitatile, reputatia si nivelul de sustenabilitate (A.D.).